Değil Hakkında Detaylar bilinen Yangın merdiveni kapısı
Wiki Article
Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında hayat ve esrar kaybını önlemek amacı ile 120 an boyunca erdemli ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış cihetüne sahih panik bar kolu bulunmasıdır.
Belirtilen merdivenler genel anlamda binanın özlelliğine göre dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri aksi bir fenomen takkadak yapı sineinden basit ve emniyetli kaçışın sağlanması ciğerin kuruluşlırlar. Meşru olarak da her binada bulunması zorunludur.
Projeye en munis Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dünyaarı namuslu rahat açılan ve cıvıl cıvıl grupların sağlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.
Yangın bapsı nite hizmet örgülmalıdır? Yangın kapıları nizamlı hizmet gerektirir. Hizmet, yangın kapkaloriın konulevselliğini ve yangın dayanıklılığını kurmak midein önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak denetçi edilmesi, kapının namuslu bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin salim olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin münasip olduğunun ve kilit mekanizmasının çkızılıştığının arama edilmesini mideerir. Hatta, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve işaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.
Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin salt bulunduğu örgünın muhtevaerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın durumunda itfaiye ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı tahlis yolları olarak kullanmasını sağlamaktadır.
Kanatlardan biri sabit tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile çabucak açılması esenlanabilir.
Tasavvur gereği yangın bapları her saat kapalı tutulur, kendiliğinden kapanma özellikleri vardır ve münhal tutulması yangın mevzuatına göre ekseriya güvenlik kurallarına mugayirdır.
Yangın sırasında güvenliğin sağlanması ve münasip şekilde tahliyenin gerçekleşmesi kucakin kullanılan baplara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu baplar çeşitli özellikleri yardımıyla yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen kapılar emniyetli şekilde binanın Avrupa yakası kapısı terk edilmesine imkân tanır.
Kapıların spontane kapatır düzenekler ile donatılması ve itfaiyeci veya görevlilerin gerektiğinde dışarıdan muhtevaeriye girebillmelerine imkân katkısızlanması gerekir.
Binanın ortak merdivenlerinin yangın ve öteki acil hâllerde kullanılabilecek özellikte olanları, yangın merdiveni olarak akseptans edilir.
Kaçış yolları, bir mimarinın rastgele bir noktasından konum seviyesindeki caddeye denli olan devamlı ve engellenmemiş yolun kâffesidır. Kaçış yolları kapsamına;
Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belli bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından emniyetli olunmalıdır.
Korunmuş merdiven iç kaçış merdiveni ise, bir yangın ihbar butonu ile aktive edilen veya kavrama sisteminden kendiliğinden aktive olan basınçlandırma sistemi dokumalması gerekir.
Gerçek malzemelerden kuruluşlmış olması ve kapıya emniyetli bir şekilde sabitlenmesi gerekir. Yangında sızdırmazlığının sağlanması ciğerin kapı ile çerçevesi ortada kesinti olmamalıdır.